Energiatakarékossági verseny

Napjaink egyik legégetőbb problémája a hagyományos energiahordozók rohamos fogyása és emiatt, az energia árak emelkedése. A jelenség ellen energiahatékonyság növelésével és az alternatív energiaforrások használatával védekezhetünk. A verseny célja ennek megfelelően az energiatudatos szemléletmód népszerűsítése és a Hargita megyei fiatalság figyelmének felkeltése a probléma iránt.

Regisztrálj, versenyezz és nyerj!!!

A versenyt a Hargita Megyei Energiagazdálkodási Ügynökség szervezi.


Az első három csapatot értékes nyereményekkel jutalmazzuk.

Miután elolvastad a szabályzatot, csapatodat a „Regisztráció" menüpont alatt nevezheted be.

A verseny fordulói:

Első forduló - online felületen történik az ev.spme.ro weboldal Első forduló menüpont alatt. A csapatok a         megadott kvízkérdésekre kell válaszoljanak majd. A legjobb 10 csapat továbbjut a második fordulóba. Az első forduló november 8-tól 14-ig tart.

Második forduló - a csapatoknak egy esszét kell írniuk. Az esszé témáit november 17-én hirdetjük meg, a kidolgozott esszéket legkésőbb november 30-ig lehet majd beküldeni.

Döntő - a döntőbe a legjobb 5 csapat fog bekerülni, ahol esszéjüket egy alternatív energiaforrások és akörnyezetvédelem területén tevékenykedő szakemberekből álló zsűri előtt kell majd megvédjék december 12-én